建筑的曲线美

   日期:2017-12-11     来源:深圳家具新闻    作者:刘娟    
核心提示:建筑师巧妙的将公园、园区的肌理以及不远处停靠着的战舰的圆滑曲线结合到设计之中。Penn Capital管理公司占据了顶层26000平方英尺的空间,而其余则归属于自由物业信托所有。
 投资公司Penn Capital 管理公司搬入了Intrepid大街1200号,这栋由自由物业信托与Synterra Partners联合投资,BIG于费城的第一座建筑。独树一帜的双曲线立面与巨大的“潜望镜”中庭为这所来自哥本哈根和纽约事务所在美国落成的第二座建筑增添上独特的气息。BIG第一座位于美国的纽约的商住建筑VIA 57 West正式开放,并一举夺得了由高层建筑与城市居住空间委员会所颁发的2016年美国最佳高层建筑大奖。


 
The investment management firm Penn Capital Management Company, Inc. has moved into 1200 Intrepid, BIG-Bjarke Ingels Group’s first Philadelphia building, developed by joint venture Liberty Property Trust & Synterra Partners. The dramatic building with a double-curved facade and gigantic periscope marks the second completion on American soil for the Copenhagen and New York City-based architecture firm. BIG celebrated its first finished project in the US, the mixed-use “Courtscraper” VIA 57 West, which has been named The Best Tall Building in the Americas by the Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH) as part of its 2016 Tall Buildings Awards.
 
这座位于Intrepid大街1200号的建筑总面积高达92000平方英尺,是费城南部滨水企业园区Navy Yard中的新成员。建筑的一侧是Navy Yard港口水域,另一侧则眺望着由James Corner Field事务所打造的中央绿地公园。建筑师巧妙的将公园、园区的肌理以及不远处停靠着的战舰的圆滑曲线结合到设计之中。Penn Capital管理公司占据了顶层26000平方英尺的空间,而其余则归属于自由物业信托所有。

 
 
 
The 92,000-square-foot office building at 1200 Intrepid Avenue is located at the Navy Yard Corporate Center, a master-planned development within the Philadelphia Navy Yard. Situated between the Navy Yard’s basin and the award-winning Central Green Park designed by James Corner Field Operations, the four-story building inherits features from the circular park and Navy Yard master plan, as well as from the curved bows of the battleships docked a few blocks away. Penn Capital occupies 26,000 square-feet of the building’s top floor. The remaining space is still available for lease by Liberty Property Trust.
 
“尽管Navy Yard园区中有着不少精心设计的建筑,但Intrepid 1200号仍独树一帜,同时也得到了客户的赞赏。”自由物业信托副主席Brian Cohen说到。“BIG优雅而深思熟虑的设计为其使用者创造了一个高效而前沿,坐拥无敌景观视野的工作空间,同时也兼顾了建筑与临侧公园的呼应关系。我们很高兴能为正在Navy Yard园区中寻找空间的公司们提供这样一个极具吸引力的办公场所。”
 
“1200 Intrepid now stands among the many uniquely designed buildings at the Navy Yard, and has been very well received by prospective customers,” said Brian Cohen, Vice President and city manager for building owner and developer, Liberty Property Trust. “BIG’s beautiful and thoughtful design provides its occupants a high performance and progressive work environment in a building which offers spectacular views and engages with Central Green Park. We are very excited to offer such an exceptional building in the marketplace for companies looking to relocate to the Navy Yard.”
 
由尺寸各异的高强混凝土预制板堆叠而成的立面顺着街道划出了一条优美的曲线,下层向内部后退,再以呼应街道的肌理的同时不影响顶部边缘的直线线型。由于整体形态的影响,每一块混凝土板块的下角都微微翘起,沿着街道创造出无数个小小的顶棚,仿佛给过路的人们一份庇护。而建筑的另外三侧则顺着街道直线延伸,同样的建筑材料带来更强的整体感。

 
 
 
Curved around the street on ground level, 1200 Intrepid’s front façade is created by the strategic stacking of High Concrete’s precast panels of varying sizes, figured in a basket-weave pattern to realize the top of the building’s straight edge. As the panels reach upward they also tilt outward, creating an inviting, cave-like canopy over the building’s front sidewalk. Each of the building’s other three sides stand straight up, maintaining the structure’s signature paneling.
 
Bjarke Ingel表示Intrepid 1200号是对中央绿地中环形路径的致敬。而其“潜望镜”中庭则呼应了Navy Yard园区沉淀的海事历史,让使用者与到访者都能在建筑中一睹远处船只的风采。同时,贯穿上下的中庭也最大化了阳光的引入,让位于中部的办公室也能沐浴在自然光下,也在保持各空间独立性的同时,加强了彼此间的空间与视觉联系。
 
Speaking on 1200 Intrepi, Bjarke Ingel revealed that the design was conceived as a compliment to the park’s circular running paths. In honor of the Navy Yard’s maritime history, 1200 Intrepid’s lobby features a periscope through which building tenants and visitors are offered a view of the ships docked in the water nearby. The building’s center is open all the way through to allow for maximum light exposure to each center-bordering office, and to represent an office-wide unity while maintaining each individual space’s privacy.
 
公园里的圆形肌理如同水滴滴落到水中是泛起的涟漪,而建筑仿佛也受到了其影响,在园区的入口处形成了这样一个巨大的“雨棚”。双曲线的线性同时也呼应着船只经过精密计算得来的复杂线型。在建筑内部,贯穿上下的电梯中庭成为了一个大型潜望镜,顶部的镜面将远处港口中停靠退役船只的画面折射入室内。

 
 
 
The “shock wave” of the public space spreads like rings in the water, invading the footprint of the building to create a generous urban canopy at the entrance. The resultant double-curved facade echoes the complex yet rational geometries of maritime architecture. Inside, the elevator lobby forms an actual periscope, allowing people to admire the mothballed ships at the adjacent docks.
 
建筑获得了LEED金奖认证。其中高强预制混凝土板块的良好隔热性能极大的提升了能源的节约。此外,其制作过程也带来了不少便利之处,包括使用本土材料在本土制作,利用回收材料与可回收材料以及大大减少了建造过程中建筑垃圾的产生。
 

 
The building has received LEED® Gold certification. Its precast concrete panels helped reach this goal by enhancing energy efficiency through their dense mass. High Concrete’s panels employ a variety of manufacturing benefits, including local manufacture using locally sourced materials, the use of recycled and recyclable content, and the reduction of construction waste.
 
建筑设计:BIG(Bjarke Ingels Group)
项目名称:1200 INTREPID
项目位置:美国费城
项目类型:商业空间
建筑面积:9250m2
客户:Liberty Property Trust
合作:Environetics, In-Posse, LRSLA, Pennoni, Re:Vision
所获奖项:LEED金奖
2016年美国最佳高层建筑大奖
 
标签: 建筑 空间 设计
 
更多>同类设计

推荐图文
推荐设计
点击排行